Tuareg: tribul islamic în care femeile au mai mulți parteneri și nu poartă voal VIDEO

Tuareg: tribul islamic in care femeile au mai multi parteneri si nu poarta voal

Sunt musulmane, dar nu poartă voal , pot avea mai mulți parteneri și divorțează fără nicio problemă. Ele sunt femeile nomade din tribul Tuareg, care de secole au traversat deșertul din Sahara ghidate de simțul lor  și de gustul pentru a alege o altă schimbare.

Femeile tribului Tuareg evocă imaginile  unei ere uitate și romantică. Dar, în spatele stilului lor de viață vechi, se află o cultură progresivă. Femeile pot avea mai mulți parteneri  în afara căsătoriei, și adată divorțate ele își păstrează toate bunurile.

Nu îndrăznesc să mănânce în aceeași cameră cu soacra

Ceea ce este și mai surprinzător este faptul că tribul a îmbrățișat islamul. În ciuda acestui fapt, ele au menținut ferm unele dintre obiceiurile care nu ar fi acceptabile pentru majoritatea lumii musulmane (și nu numai).

Înainte ca o femeie să se căsătorească, de exemplu, femeia este liberă să aibă numărul de parteneri pe care îi dorește. Bărbații Tuareg se strecoară în corturile femeilor tinere și petrec noaptea împreună, în timp ce familia se prefac   că nu o observa. Cu toate acestea, există și un cod de conduită pe care nimeni nu ar trebui să-l încalce: bărbații trebuie să plece înainte de răsăsriul soarelui.

Multe din căsnicii se încheie cu divorțul.

Un bărbat de 27 de ani a abuzat live pe Facebook de un copil de numai 8 ani: nu este un străin, ci o rudă

Și când se întâmplă asta, soției îi rămân animalelel și cortul. De obicei femeia este cea care decide să pună capăt căsniciei.  Acest lucru înseamnă că bărbații sunt forțați să meargă acasă la mamele lor, eventual numai cu o cămilă și nimic altceva. Divorțul nu este o rușine iar familiile dau petreceri lăsând ”ușa ” deschisă  următorului soț.

Cu toate acestea, trinul Tuareg ar putea fi în pericol. În ultimii ani ei s-au aliniat la grupurile extremiste islamice. Astăzi, tuaregii care trăiesc în sud-vestul Libiei se confruntă cu o nouă amenințare – aceea a ISIS – în timp ce cei care trăiesc în Mali, Niger și nordul Nigeriei trebuie să se conformeze creșterii Boko Haram, o altă grupare teroristă.

Dar există o mare speranță că acest trib mândru care a supraviețuit deșertului  peste 1000 de ani, își va menține tradițiile, rămânând diferit de toate celelalte.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.