Trump tratat cu dexametazonă. Iată ce este

Terapia administrată lui Donald Trump include dexametazonă, așa cum a explicat dr. Brian Garibaldi, membru al personalului care asistă președintele Statelor Unite la Centrul Medical Walter Reed. „Am decis că, în acest caz, beneficiile potențiale ar depăși riscurile” efectelor secundare.

Dexametazona este un antiinflamator steroidal care a ajuns cunoscut în iunie. Potrivit unui studiu al Universității din Oxford, ar putea fi prima terapie anti-Covid care salvează viețile pacienților grav afectați de coronavirus.

Citește și Mâncată vie de păduchi, o fetiță moare de infarct: anemie severă cauzată de mușcăturile insectelor

Dexametazona a fost utilizată încă din anii 1960 pentru a reduce inflamația mai multor afecțiuni, inclusiv tulburări inflamatorii și unele tipuri de cancer. Acesta a fost inclus pe lista medicamentelor esențiale de OMS din 1977 în mai multe formulări și este în prezent lipsit de brevet și disponibil în multe țări.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.