Trump: ”Statele Unite vor înceta finanțarea Organizației Mondiale a Sănătății”

Donald Trump a spus că Statele Unite vor „încheia relația” cu Organizația Mondială a Sănătății, argumentând că OMS nu a reușit să trateze în mod adecvat situația de urgență coronavirus, deoarece se află sub „controlul total” al Chinei.

De asemenea, Trump a spus că autoritățile chineze pun sub presiune OMS să inducă în eroare restul lumii când a fost descoperit virusul. El a adăugat că Statele Unite plătesc OMS 450 de milioane de dolari, în timp ce China plătește 40 de milioane de dolari, iar banii vor fi acum „redirecționați”, fără a da detalii suplimentare. Statele Unite sunt țara care contribuie cel mai mult la sprijinul financiar al OMS. Suspendarea finanțării ar putea slăbi substanțial organizația.

Acuzațiile lui Trump împotriva OMS se desfășoară de ceva vreme : încă din aprilie, el a spus că finanțarea va fi suspendată, chiar dacă atunci când fusese întrebat în mod explicit, el a răspuns că nu o va face.

Jurnalist CNN arestat în Minneapolis în timpul transmisiei live

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.