Trump părăsește Casa Albă și poartă cu el valiza nucleară

Începe era Joe Biden . Noul președinte al Statelor Unite ale Americii a depus astăzi jurământul . Donald Trump părăsește Casa Albă la bordul elicopterului prezidențial puternic blindat, însoțit de soția sa Melania . Ambii sunt îmbrăcați în negru, de parcă ar fi o zi de doliu. Magnatul nu pare să aibă multă intenție să-i predea scaunul succesorului său Joe . Pentru a demonstra acest lucru, după încercarea de a răsturna rezultatul alegerilor la strigătul de fraudă și după revoltele din Washington, vine „furtul” celei mai importante și periculoase valize din lume, cea cu codurile de lansare pentru un posibil atac nuclear .

Donald Trump, de fapt, a decis să ia cu el în Florida valiza neagră cu codurile nucleare. De regulă, așa-numita „valiza fotbal ” (așa cum se numește valiza atomică) care o însoțește în permanență pe președinte, este predată unui militar imediat după ce noul chiriaș al Casei Albe a depus jurământul.

Citește și Cum va fi omul peste un milion de ani

Dar nu vă faceți griji. Magnatul nu va avea libertatea de a declanșa un atac nuclear în timp ce se plictisește la conacul său din Florida. La ora 12 la Washington, sau la începutul președinției lui Biden după jurământ, atașatul militar care l-a urmat pe Donald în Florida se va întoarce – conform NBC – la Washington cu valiza valoroasă, în timp ce președintelui Biden îi va fi încredințată alta.

Pe lângă servietă, Biden moștenește și „biscuitul”, un card de buzunar cu codurile necesare lansării atacului nuclear. În cazul unui atac, acestea trebuie comunicate printr-un canal securizat către centrul de comandă al Pentagonului și trebuie stabilite scopul atacului și obiectivul. “Nu are nevoie să consulte pe nimeni”, a spus Dick Cheney, fost vicepreședinte al George W. Bush în 2008. “Nu trebuie să consulte Congresul, nu trebuie să consulte instanțele. El are această autoritate din cauza naturii lumii în care trăim”. „Când îți explică ce reprezintă servieta și despre felul de distrugere despre care vorbesc, este un moment înfricoșător și descurajant”, a povestit ulterior Trump despre experiența sa.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră dTwitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.