Trump face capricii: „OMS tratează China mai bine decât pe noi, îi vom da mai puțini bani”

Donald Trump revine la atacul împotriva OMS pentru răspunsul la Coronavirus. Președintele american se plânge, printre altele, că contribuția pe care o dă SUA (452 ​​de milioane de dolari) este mult mai mare decât cea chineză (42 de milioane). “Vom iniția o anchetă și vom face propriile noastre determinări”, a declarat Trump în cadrul conferinței Covid-19, acuzând Organizația Mondială a Sănătății  de nedreptate și a solicitat ca toate țările să fie tratate în mod corespunzător.

Statele Unite sunt încă în stare de urgență: pentru a doua zi consecutivă, decesele de coronavirus în Statele Unite sunt de aproape 2.000 în ultimele 24 de ore, în total 14817 de la izbucnirea situației de urgență. Infecțiile cu Covid-19 au crescut cu peste 33.000 într-o singură zi. Numărul total al bilanțului potrivit Universității Johns Hopkins, este de 432.132 cazuri, cu o creștere de 33.323 față de ieri. Victimele au ajuns la 14.817 cu o creștere de 1.922.

Președintele începe să se gândească la a doua etapă. „Am învățat multe, putem fi mai puternici decât înainte. Vom reconstrui țara, acest coșmar se va încheia în curând “.

Coronavirus, Trump atacă OMS: „Prea pro-chinez, a greșit”

Pentru a reporni SUA, a adăugat el, „trebuie să fim siguri că numărul cazurilor se vor micșora și asta se va întâmpla mai devreme decât ne-am gândit”. În acest moment Trump se va bazează foarte mult pe opinia experților. În ceea ce privește metodele de redeschidere, „o putem face în etape  sau pe zone, vom vedea. Ar fi frumos să se poată redeschide dintr-o dată”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.