Trump dă în judecată Facebook: „Favorizează lucrătorii străini”

Președintele Trump vizează rețeaua socială. Acuzația împotriva gigantului american Facebook, fondată de Mark Zuckerberg, este de discriminare a lucrătorilor americani favorizându-i pe imigranți. Acest lucru a fost anunțat de Wall Street Journal.

În detaliu, Departamentul Justiției susține că rețelele sociale „rezervă ilegal calificările cele mai bine plătite pentru imigranți, ca parte a campaniei sale de sponsorizare a reședinței permanente a acestor lucrători”. Toate acestea s-ar face prin intermediul schemei de vize H-1B,  o viză în Statele Unite care permite angajatorilor americani să angajeze temporar lucrători străini în profesii specializate. O procedură care, potrivit lui Trump, ar fi în detrimentul muncitorilor americani.

Citește și Alertă pe piața Yuhuan: carne infectată cu Covid-19

Plângerea Departamentului de Justiție a fost scrisă în  17 pagini în care acuză Facebook de cel puțin 2.600 de poziții între 2018 și 2019 care au fost ocupate de lucrători străini cu vize H-1B de înaltă calificare , tocmai în momentul în care rețeaua de socializare  ar fi solicitat sponsorizarea pentru reședința permanentă a lucrătorilor menționați anterior (adică „Cartea verde”).

În ceea ce privește acuzația, apărarea va trebui să demonstreze că nu a reușit să găsească niciun muncitor american calificat pentru a îndeplini munca și, prin urmare, ar fi solicitat obținerea cărții verzi pentru lucrătorii străini implicați.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.