Trump a recunoscut că a tăcut cu privire la pericolul Covid-19: „Nu am vrut să creez panică”

„Mărturisirile” președintelui Trump sunt cuprinse în noua carte a jurnalistului Bob Wooward, care a colectat 18 interviuri realizate în perioada 5 decembrie 2019 – 21 iulie 2020

A  fost conștient de pericolul coronavirusului, cu câteva săptămâni înainte ca acesta să înceapă să facă victime în țară, dar el a preferat întotdeauna să minimizeze, pentru a nu crea panică”. Aceasta este admisia senzațională a lui Donald Trump conținută într-o carte a jurnalistului Bob Woodward , protagonistul Watergate, care a transcris conținutul a 18 interviuri cu președintele american desfășurate în perioada 5 decembrie 2019 – 21 iulie 2020.

Anticipând lansarea cărții Rage , CNN a dezvăluit că Trump a recunoscut că a aflat cu câteva săptămâni înainte de prima moarte confirmată de Covid-19 din Statele Unite, că virusul era periculos, aerian , extrem de contagios și „ chiar mai mortal. Una dintre cele mai grave gripe ” dar a ascuns-o în mod repetat în mod public.

Cel mai mare studiu mondial. Plasma hiperimună nu funcționează: „Aceeași mortalitate și progresie în rândul bolnavilor de Covid ”

„Acest lucru este mortal” , i-a spus Trump lui Woodward pe 7 februarie într-unul dintre interviuri. Șeful Casei Albe a dezvăluit că știa de nivelul de amenințare al virusului mai devreme decât se știa anterior, adăugând că coronavirusul este probabil „de cinci ori mai mortal” decât gripa .

„Am acționat într-un mod pentru a reduce panica în legătură cu virusul” Trump nu a negat că știa din timp pericolul coronavirusului, așa cum a recunoscut în interviurile sale (înregistrate) cu reporterul Woodward, dar a explicat că a acționat într-un mod pe care l-a crezut că va reduce panica. “Ultimul lucru pe care l-am dorit a fost să creez panică“, a declarat el la o conferință de presă.

STOP testării vaccinului AstraZeneca: „Reacție anormală”

Admiterile președintelui american contrastează puternic cu comentariile sale frecvente din partea publicului , care în special în acel moment insistă asupra faptului că virusul „va dispărea” și că „totul a fost bine”. „Întotdeauna am vrut să reduc la minimum pericolul”, a spus el mai târziu într-un interviu din 19 martie, chiar dacă cu câteva zile mai devreme a declarat o urgență națională. „ Și încă prefer să fac acest lucru deoarece că nu vreau să intru în panică”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.