Tristețe imensă: „învățătoarea îmbrățișărilor” a murit de Covid la numai 35 de ani / Video

Zelene Blancas, o învățătoare la o școală elementară din orașul El Paso, Texas, care a devenit faimoasă acum trei ani cu un videoclip devenit viral în care își învăța elevii să fie amabili și iubitori, a murit din cauza complicațiilor legate de Covid. În imaginile care au obținut peste 24 de milioane de vizualizări, se vede un copil stând în fața ușii clasei și pe perete pictat patru „adezive” care corespund opțiunilor pentru un salut la sfârșitul lecției: îmbrățișare, strângere de mână, aplauze, dă cinci sau pumn în pumn . Colegii de clasă  se aliniază, ating ”adezivele” și salută copilul cu opțiunea pe care au ales-o.

Aproape toată lumea îl îmbrățișează în timp ce învățătoarea filmează scena.

Învățătoarea Zelene, în vârstă de 35 de ani, a avut întotdeauna în stare bună de sănătate, dar a fost testată  pozitiv la coronavirus pe 20 octombrie și a fost internată la spital câteva zile mai târziu. După săptămâni de semne de recuperare, nivelul de oxigen din plămâni a scăzut și a fost intubată pe 22 noiembrie. Situația s-a înrăutățit până la moartea ei în 28 decembrie anul trecut, după cum a confirmat organizația Pinksocks Life.

Citește și Covid, prea mulți morți în Los Angeles: Nu se mai găsește lemn de pin pentru a construi sicrie și se închiriază frigidere-container

Dispariția învățătoarei, care nu și-a abandonat niciodată elevii în învățământul la distanță în timpul blocării, a provocat o imensă tristețe în comunitatea din El Paso, unde era apreciată și iubită. Directorul școlii la care lucra profesoara, Cristina Sanchez-Chavira, a declarat pentru CNN:

“Vocația ei a fost să răspândească bunătatea, pe care a întruchipat-o. Ea i-a învățat pe copii să fie buni unii cu alții și să se considere cu adevărat ca pe o familie” .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://eu.elpasotimes.com/story/news/2020/12/29/el-paso-teacher-who-posted-viral-video-1st-graders-dies-covid
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.