Triburile indigene jură să lupte pentru Amazon ”până la ultima picătură de sânge”

Au jurat că vor lupta pentru salvarea pădurii Amazon cu prețul vieții lor. Unii membri ai triburilor indigene Mura și-au vopsit trupurile cu vopsea roșie și portocalie și înarmați cu arcuri și săgeți pregătiți pentru luptă.

Dușmanii lor? Despăduririle și incendiile care le distrug casa, pădurea tropicală Amazon.

Satele dispar încet, pământurile lor strămoșești sunt distruse de incendii și defrișări și plantații. Dar Mura nu sunt acolo pentru a rămâne neputincioși în fața acestei situații. Sunt 18.000 de locuitori în pădure, iar acum pământurile lor sunt puse amenințate:

„În fiecare zi asistăm la avansul distrugerii: defrișarea și invazia pădurilor”, explică Handerch Wakana Mura, unul dintre conducătorii tribului.

Incendiile din Amazon: o femeia autohtonă îl acuză pe Bolsonaro: „Ne distrug sursa de viață”

„Suntem triști pentru ca padurea moare. Simțim greutatea schimbărilor climatice, dar lumea are nevoie de pădure ”.

Liderul Raimundo Praia Belem Mura, un tânăr de 73 de ani, care locuiește în pădure tot restul vieții:

“Pentru această pădure, voi continua să lupt până la ultima mea picătură de sânge.” Multe triburi indigene luptă pentru a-și salva pământurile cu prețul vieții lor și sute de activiști au fost uciși în apărarea pământurilor de origine.

Despăduririle amazoniene sunt în continuă creștere. Potrivit agenției braziliene de cercetare spațială INPE, aceasta este agravată de flăcările care devastează Amazonul. Așadar, în timp ce Bolsonaro acuză ONG-urile și ecologiștii, crescătorii și fermierii, în principal nativii sunt cei care își pun viața în pericol. Nativii îl acuză pe președinte de încurajarea exploatatorilor forestieri în defrișare și, pe de altă parte, triburile nu reușesc să oprească acest fenomen.

Amazon , un pompier dă de băut unui tatu însetat: imaginea devine virală pe web

Multe dintre terenuri sunt acum ocupate de excavatoare, și machete. Lupta trubului Mura se desfășoară de aproape 20 de ani, dar acum situația este mai gravă decât la început mai ales că rezervele de mediu nu mai sunt protejate ca în trecut.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.