Tribunalul pakistanez declară ILEGAL „testul de virginitate” femeilor care au fost victime al violului

Curtea Supremă din Lahore, din provincia Punjab, din Pakistan , a decis  că așa-numitele „teste de virginitate” în cadrul examenelor asupra femeilor victime ale violului sunt ILEGALE. Este o decizie care pune în sfârșit capăt examenelor fizice invazive. O victorie pentru activiștii pentru drepturile omului.

Unul dintre judecătorii de la Înalta Curte Lahore, Ayesha Malik , a numit examenele fizice „umilitoare” și „irelevante” care „dăunează demnității personale a femeii și prin urmare, contravine dreptului la viață și decență”.

Citește și Argentina a legalizat avortul până în a paisprezecea săptămână de sarcină

Decizia instanței este considerată o victorie pentru activiști, fiind parțial rezultatul unei petiții recente, dar campaniile pentru abolirea unor astfel de practici au continuat de-a lungul anilor. În acest moment, decizia se referă la provincia Punjab – unde testul a fost abolit -, dar nu este exclus faptul că va stabili un precedent care ar putea declanșa alte campanii și petiții în țară.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.