Trei ruși și un ucrainean acuzați de omor după ce au doborât un avion cu 298 de pasageri: niciun supraviețuitor

Luni, trei ruși și un ucrainean au fost judecați în absență în capitala olandeză fiind acuzați de omor în doborârea unui avion al companiei aeriene Malaysia Airlines în 2014, ucigând toți cei 298 de pasageri și întregul echipaj, relatează Reuters.

Avionul se afla pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur când a fost lovit de o rachetă. Nu au existat supraviețuitori. Cursa MH17 al Malaysian s-a prabușit joi în Ucraina, aproape la granița cu Rusia, după ce avionul ar fi fost lovit de o rachetaă sol-aer.

În 2014, inculpații, rușii Sergey Dubinsky, Oleg Pulatov, Igor Girkin și ucraineanul Leonid Kharchenko, au avut funcții de conducere în milițiile pro-ruse din estul Ucrainei în 2014.

Citește și O mama și-a sufocat fiica de 2 ani pentru că aruncase firmituri de pâine pe jos

Procurorii spun că suspecții au ajutat la aranjarea sistemului de rachete ruse folosite la doborârea MH17, o aeronavă civilă, pe 17 iulie 2014, pe teritoriul deținut de rebelii pro-ruse care se luptau cu forțele guvernamentale ucrainene din estul Ucrainei.

Pasagerii şi echipajul zborului MH17 s-au numărat printre cele peste 9.750 de persoane ucise în conflictul din estul Ucrainei, izbucnit în aprilie 2014 între forţele separatiste pro-ruse şi trupele guvernamentale ucrainene.

Se crede că suspecții sunt încă în libertate în Rusia.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.