Trei rachete lansate în apropierea ambasadei SUA: sirene la Bagdad

Tensiunile continuă între America și Orientul Mijlociu declanșate de uciderea generalului Soleimani . În seara zilei de duminică 5 ianuarie 2020, cel puțin trei rachete au fost lansate în apropierea Zonei Verzi din Bagdad, zona în care se află ambasada SUA.

Mass-media locală a vorbit despre explozii puternice și sirene care au început să sune în apropierea capitalei irakiene, în special în așa-numita zonă verde. Zona puternic fortificată găzduiește ambasade străine, inclusiv cea americană. Cel puțin trei rachete Katyusha ar fi lovit ambasada americană, care, potrivit primelor informații, nu ar fi provocat morți sau răniți.

Citește și Războiul în Siria: „Peste 380 de mii de morți, inclusiv 22 de mii de copii și 13 mii de femei”

Sirenele au sunat imediat în zona care adăpostește atât diplomați americani, cât și trupe. Un act de care SUA s-a  temut, considerat o reacție împotriva bazelor lor desfășurate în Irak după ordinul uciderului generalului iranian. Este de fapt cel de-al doilea incident de acest fel la câteva ore distanță.

Sâmbătă, 4 ianuarie 2020, alte două rachete au lovit o zonă nu departe de cea care găzduiește oficiile diplomatice americane. Un cartier adiacent a fost, de asemenea, supus unui atac în care 5 persoane au fost rănite. O bază militară situată la nord de Bagdad a fost, de asemenea, lovită la scurt timp după aceea.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.