Trei profesori au fost uciși într-un atac militant suspectat la școala primară din Kenya

Trei profesori au fost uciși în urma unui atac suspectat de Al Shabaab la o școală primară din nord-estul Keniei, a declarat luni poliția.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei locale 2:00 la Kamuthe, în județul Garrisa, lângă granița cu Somalia . Agresorii au atacat un post de poliție și au deteriorat parțial  telecomunicațiile, a declarat Serviciul Național de Poliție din Kenya într-un tweet dprivind atacul. Militanții grupului au împușcat mortal patru copii care au căutat refugiu într-un  post de poliție din apropiere în satul Saretho, în apropiere de Garrisa, săptămâna trecută, relatează CNN

Trei americani, inclusiv un membru al serviciului american și doi contractori civili, au fost uciși în atacul efectuat de Al-Shabaab asupra unei forțe de apărare din Kenya în Golful Manda, județul Lamu, lângă granița Kenyei cu Somalia. Militarii din Kenya au declarat că ofițerii săi au ucis cel puțin patru teroriști în atacul aerodromului. Grupul militant islamist Al-Shabaab, cu sediul în Somalia, a efectuat mai multe atacuri pe locuri publice, inclusiv școli și un hotel din Kenya.

Citește și Abuzuri sexuale împotriva a zeci de cercetași cu vârste între 7 și 15 ani: părintele Bernard Preynat riscă 10 ani de închisoare

Luptătorii grupului au ucis 147 de persoane într-un atac brutal asupra unui campus universitar din Kenya, în Garissa, în apropierea graniței cu Somalia, în 2015. De asemenea, au declarat că ei au fost în spatele asediului de anul trecut pe un complex hotelier din Nairobi soldat 21 de  morți , inclusiv  străini.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.