Trei membrii ai unei trupe turcești au murit în urma grevei foamei / VIDEO

İbrahim Gökçek, 40 de ani, Helin Bölek și Mustafa Koçak, 28 de ani, membrii a trupei turcești Group Yorum au intrat în greva foamei, pentru că din 2016 din cauza ideile lor politice nu au putut cânta la concerte

Joi, İbrahim Gökçek , unul dintre membrii grupului muzical turc Grup Yorum, a murit. Gökçek avea 40 de ani și a făcut greva foamei  timp de 323 de zile pentru a protesta împotriva guvernului. Tot din cauza grevei a foamei , Helin Bölek și Mustafa Koçak, doi dintre cântăreții Grup Yorum, au murit în aprilie. Aveau amândoi 28 de ani. Bölek nu mâncase în 228 de zile și Koçak de 288 de zile.

Cântăreața turcă, Helin Bolek, a murit după 288 de zile de greva foamei

Grup Yorum a fost un grup muzical revoluționar turc , binecunoscut și apreciat în Turcia. Fondată în 1985, alți mulți muzicieni au făcut parte din ea, iar melodiile lor au menținut întotdeauna o puternică conotație politică și de protest față de guvernul turc și, în special, în ultimii ani, față de președintele Recep Tayyip Erdoğan. Grupul fusese acuzat de guvern că a colaborat cu Frontul Revoluționar de Eliberare Populară, un partid de extremă stânga considerat o organizație teroristă în Turcia, Statele Unite și Uniunea Europeană. Din acest motiv, de-a lungul anilor, membrii Grup Yorum au fost arestați de mai multe ori iar înregistrările grupului au fost confiscate. Din 2016, grupul nu a mai putut realiza concerte

La 1 mai 2019, Gökçek fusese arestat și acuzat de acțiuni teroriste. Pentru a protesta împotriva persecuției lui și a altor membri ai Grup Yorum care erau în închisoare ca el, a început o grevă a foamei în iunie, în care erau incluse doar apă și vitamine. Deși a fost eliberat în februarie, a decis să continue greva pentru a elibera și pe ceilalți membri închiși și pentru a ridica interdicția de a cânta la concerte.

Covid-party, nebunia care ia amploare în SUA

Pe 4 mai, Gökçek fusese transportat la spitalul din Istanbul. A doua zi, guvernul, îngrijorat că ar putea muri după Bölek și Koçak, ridicase interdicția concertelor. Prin urmare, Grup Yorum anunțase sfârșitul grevei de foame, dar Gökçek era deja prea slab și a murit după trei zile. Soția lui Gökçek, Sultan Gökçek, este încă închisă împreună cu alți membri ai grupării.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.