Trei exoplanete fierbinți au fost descoperite în jurul unei stele foarte tinere la 400 de ani lumină distanță

Trei exoplanete fierbinți, mai mari decât Pământul, au fost descoperite de cercetători în jurul stelei TOI 451, o stea foarte tânără (oamenii de știință estimează că are doar 120 de milioane de ani), la aproximativ 400 de ani lumină distanță de noi, explică Elisabeth Newton Elisabeth Newton, profesor de fizică și astronomie la Dartmouth College din Hanovra, unul dintre autorii studiului care descrie descoperirea și care a fost publicat în Astronomical Journal .

Este un sistem care se află în așa-numitul „flux Pisces-Eridanus”, un flux stelar în care noile stele se nasc într-un ritm rapid și în care și, în general, stelele au mai puțin de 3% din vârsta Soarelui..
Planetele au fost descoperite datorită datelor colectate de telescopul spațial TESS între octombrie și decembrie 2018 și datorită datelor colectate de telescopul spațial Spitzer de la NASA.

Observațiile sugerează că steaua, cunoscută și sub numele de CD-38 1467 și cu o masă echivalentă cu 95% din masa Soarelui , are probabil doi însoțitori care, cu toate acestea, sunt cu mult dincolo de orbitele planetelor descoperite.
Cu toate acestea, cele trei planete orbitează foarte aproape de stea și, prin urmare, temperaturile lor de suprafață sunt evident foarte ridicate: cercetătorii vorbesc de 1200 ° C pentru planeta cea mai interioară și de 450 ° C pentru cea de pe orbita exterioară.

Citește și În diferite unghiuri din Dubai, pe cer au apărut „Luni sau planetele uriașe”

Potrivit însăși Newton, este un sistem interesant, deoarece faptul că steaua și planetele din jurul ei sunt foarte tinere ne-ar permite să înțelegem mai multe despre modul în care sunt formate planetele în sine și, în special, atmosfera lor.
Fluxul Pisces-Eridanus, lung de aproximativ 1300 de ani lumină, este în esență un grup alungit de stele, care se dispersează treptat. Debitul a fost creat probabil de aceeași gravitație ca și Calea Lactee.

Potrivit cercetătorilor, această tulpină este încă foarte tânără și are aproximativ 120 de milioane de ani. Tocmai din acest motiv considerat un „laborator incitant”, așa cum este definit în comunicatul de presă, pentru același studiu și aceeași înțelegere a formării și evoluției stelelor și planetelor.

Sursa: NASA’s Goddard Space Flight Center

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.