Trei alpiniști au dispărut pe K2: „Nicio știre de mai mult de 30 de ore, GPS-ul oprit”

Trei alpiniști – islandezul John Snorri, pakistanezul Ali Sadpara și chilianul Juan Pablo Mohr – au dispărut pe K2 în timp ce încercau să urce pe vârf, a raportat Sherpa Chang Dawa, din tabăra de bază, prin intermediul rețelelor sociale : „Nu mai știm nimic de ei de mai mult de 30 de ore și GPS-ul este opriți”.

Citește și O mamă și-a atacat mortal fiica în timpul unui episod psihotic: i-a scos ochii și i-a tăiat limba în timp ce fetița era încă în viață

Armata pakistaneză a trimis un elicopter în căutarea celor trei dispăruți. O altă alpinistă italiană, Tamara Lunger a fost implicată în încercarea de a escalada cel mai înalt vârf, dar a reușit să coboare în tabăra de bază. În timpul coborârii, din cauza unei căderi, bulgarul Atanas Skatov și-a pierdut viața.

Cele mai recente imagini postate de Sherpa Chang Dawa Sherpa din SST mărturisesc că nu se mai poate face nicio operațiune de căutare. Forțele aeriene ale armatei Helis au efectuat zboruri de recunoaștere până la 7000m, dar nu au găsit nimic. S-au întors la Skardu din cauza condițiilor meteorologice care s-au înrăutățit .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.