Tragedie pentru popoarele indigene: liderul Tukano a fost masacrat și ucis în fața familiei

Vremuri grele pentru popoarele indigene. Crește numărul de victime  care doresc să protejeze natura și pământurile lor strămoșești.

Ultima crimă este aceea a capului Tukano ucis în în miez de noapte de față cu soția și fiica lor de 11 ani.

Avea doar 53 de ani, Francisco de Souza Pereira și era mai marele comunității sale din Urukia, în nordul Manausului. Hooded. Câțiva bărbați au intrat în casa lui miercurea miercuri și l-au împușcat fără milă în fața soției sale și a fiicei sale.

Rămâne încă necunoscut motivul crimei și acum Oficiul de Homicide (DEHS), investighează cazul pentru a afla adevărul. O primă reconstrucție a faptelor a fost dată de soția lui, Dulcinea Ferreira Lima.

Cuplul era acasă cu fiica lor de 11 ani, când în jurul orei 1:00 noaptea  trei bărbați au intrat în casă în timp ce dormeau.

”Dormeam cu toții când au intrat peste noi. Au ncercat să-l scoată cu forțe pe soțul meu din casă, dar s-a opus. Atunci l-au împușat. I-au pus mâna la gura fiicei mele să nu țipe”, povestește femeia disperată.

Pereira a fost un lider indigen al grupului etnic Tukano și a gestionat 42 de sate care lucrau pentru comunitate și, conform soției sale, nu avea dușmani.

Pereira și-a început conducerea după ce mama sa a murit acum patru ani.

Potrivit sorei Sulamita de Souza Pereira, omul a ajutat întotdeauna pe toată lumea fără a cere nimic în schimb.

“De multe ori a oferit alimentele altora, nu este corect ce s-a întâmplat”.

Violența împotriva popoarelor indigene este în continuă   creștere

Din păcate, din moment ce Bolsonaro este presedintele Braziliei, triburi indigene trebuie să lupte în fiecare zi împotriva privării de pământurile lor ancestrale.

În ciuda tuturor, triburile indigene se împotrivesc organizării protestelor și grevelor cu singurul obiectiv de a proteja natura de interesele lobby-urilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.