Tragedie: cel puțin 45 de persoane au murit după ce o cisternă plină cu benzină a explodat

O tragedie a avut loc în Nigeria de nord pe drumul dintre Ahumbe și Makurdi, The Benue. Explozia unei cisterne plină cu benzină ar fi provocat 45 de morți , potrivit ultimului bilanț raportat de BBC.  Incidentul ar fi fost cauzat de scânteia declanșată de trecerea unui autobuz  după ce cisterna s-a răsturnat. Șoferul cisternei ar fi încercat să evite o gropă. Multe persoane s- au înghesuit în jurul rezervorului în încercarea de a colecta gazul care scurgea, ceea ce ar fi ignorat apelurile personalului de securitate de a părăsi zona. Explozia combustibilul a fost inevitabil urmat de un incendiu .

Doi pompieri au fost și  grav rănițiși  în timp ce încercau să ofere ajutor la locul faptei: cei doi au fost transportați imediat la un spital din apropiere.

Indonezia: închisoare și amenzi pentru raporturi extraconjugale și avort

Din nefericire, incidentele în care sunt implicate cisternele sunt frecvente în Nigeria, cauzate de drumurile distruse și încercările disperate ale oamenilor de a lua cât mai mut combustibil și uliei. Nigeria, în ciuda faptului că bogată în hidrocarburi, este una dintre cele mai sărace din lume. Potrivit BBC, în octombrie anul trecut, un incident similar a costat viața a 60 de persoane, ucise în flăcările produse de explozia unei conducte de petrol în sud-estul țării africane.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.