Tragedia copiilor indigeni din Jenu Kuruba: evacuați ilegal de pe pământurilr ancestrale pentru a crea rezerve de tigri

În fiecare zi,  se străduiesc să nu fie evacuați de pe pământurile ancestrale, care se transformă în rezerve de tigri. Mii de comunități indigene sunt nevoite să părăsească satele prin ordinul guvernului, iar copiii lor nu mai sunt liberi să trăiască în contact cu natura. „Ne-au scos din păduri și ne-au limitat viața. Mă întristează că copiii trebuie să trăiască astfel. Mă simt foarte trist să le spun copiilor și nepoților noștri despre viața din pădure în trecut, ca și cum ar fi o poveste veche “.

Acum două triburi au scris autorităților americane cerându-le să nu susțină un proiect conservatorist care ar putea duce la evacuarea lor. În India, Jenu Kuruba („culegătorii de miere”) se opun finanțării de către Serviciul SUA US Fish and Wildilife Service a unui proiect conceput pentru pământurile lor din statul Karnataka, domiciliul Rezervației Tigrului Nagarhole.

Proiectul este în colaborare cu WCS India (Wildlife Conservation Society) care are drept scop „facilitarea transferului voluntar, finanțat de guvern, a familiilor care trăiesc în pădure către zone noi din afara pădurii”.

Citește și Tragedia indigenilor Nahua: zece persoane au fost atacate, ucise brutal și abandonate pe stradă

 

Sute de mii de indigeni din și în jurul rezervațiilor de tigri din India riscă să fie evacuați ilegal din pământurile ancestrale în numele conservării. Riscă să fie arestați, bătuți și torturați de gardienii din parc – unii oameni chiar au fost împușcați.  În timp ce sunt forțați să-și părăsească terenurile cu violență, ușile rămân deschise pentru turiștii înstăriți. De aceea, este important să se angajeze să nu viziteze nicio rezervă de tigri în India, până când autoritatea de protecție a tigrului indian nu își revocă ordonanța ilegală și periculoasă și respectă drepturile triburilor de a trăi în pădurile lor și de a le proteja.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.