Traficul de organe: soarta terifiantă a migranților care nu plătesc

Dacă până nu demult traficul de organe…organe vândute și așa mai departe, se credea a fii doar povești de adormit copiii sau informații destinate a provocare panică, nu este așa. În 2016 a ieșit tot adevărul la suprafață:

Un plămân, un ficat sau o inimă po  valora până la 15 mii de dolari fiecare. Organe care sunt luate de traficanți de oameni migranților care nu au bani să plătească pentru călătoria în Europa. Acea călătorie spre o viață mai bună….

Pentru a adăuga o piesă importantă investigațiilor care s-au desfășurat nu cu mult  timp în urmă cu privire la traficul de organe, sunt declarațiile lui Nuredin Atta Wehabrebi, Eritreean de 32 de ani, care de câțiva ani a colaborat cu sistemul justiției italiene.

Părinți martorii lui Iehova, refuză transfuzia de sânge fetiței lor de 10 luni: salvată de magistrat

 

Atta a fost unul dintre liderii care gestiona așa-zisele “călătorii de speranță”, astăzi el este primul traficant de ființe umane care a decis să colaboreze cu justiția. În CV-ul său există doar afacerile ilicite  dar cel mai șocant lucru este vorba despre traficul de organe.

Cuvintele și poveștile lui sunt îngrozitoare, dar nu sunt suficiente pentru a arăta adevărata existență al traficului  de organe, dar sporesc în continuare ipotezele anchetatorilor și redau relitatatea celor care neagă existența acestor rețele și celor care cred că este o farsă.

Fetițele-mirese: o căsătorie între o copilă de 9 ani și un bărbat de 28 a fost anulată datorită rețelelor de socializare

Pentru prima dată în Italia, în opinia anchetatorilor acest fost traficant  a oferit o reconstrucție completă a tuturor activităților criminale atribuite uneia dintre cele mai puternice bande transnaționale dedicate atât traficului de migranți din Africa de Nord cu celule active din Agrigento, Palermo, Roma cât și mai multor țări europene, care se ocupă de traficul de arme și de droguri.

 

În timpul intergațiilor Nuredin Atta Wehabrebi, agenții au adăugat în procesele verbale și afacerile legate de utilizarea de ambarcațiuni de unică folosință, adică bărci de calitate foarte slabă, “fabricate în China”, în care au fost încărcate un număr impresionant de persoane provocând astfel moartea inevitabilă sute de migranți.

Sursa: Green Me

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.