Toxine in fructele exotice: 31 de copii au murit si alti 40 sunt in terapie intensiva

Toxine in fructele exotice: 31 de copii au murit si alti 40 sunt in terapie intensiva

Cazurile de encefalită acută în ultimele 10 zile au cauzat moartea a cel puțin 31 de copii, în India de Nord. Alți 40 de copii sunt internați în spital în terapia intensivă cu simptome similare.

Cazurile de encefalită sunt considerate a fi legate de o substanță toxică conținută în fructele tropicale

 

Decesele au fost constatate în două spitale din statul Bihar din Muzaffarpur din Bihar. Copiii au prezentat toate simptomele unui sindrom de encefalită acută. Anual se prezintă cazurile de epidemie care lovesc țara  încă din 1995.

 

24 de copii au murit la Spitalul Universitar Sri Krishna, alți șapte într-un spital privat: toți au murit din cauza inflamației acute a creierului, a confirmat dr. Ashok Kumar Singh. Majoritatea copiilor erau hipoglicemici, a adăugat medicul. “Autoritățile din domeniul sănătății recomandă ca oamenii să acorde atenție copiilor lor atunci când temperatura din timpul zilei depășește 40 de grade”, a adăugat Ashok Singh.

Te-ar putea interesa și O calatorie fara intoracere: la 12 ani cheama Uber si se arunca de la etajul noua al unei parcari

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.