Tokyo, val de căldură fără precedent: peste 100 de morți

Tokyo, val de căldură fără precedent: peste 100 de morți

Este cea mai caniculară vară în Japonia din 1876 unde 101 persoane au murit în Capitală din cauza valului de căldură de neoprit. Temperatura medie din august s-a apropiat de 35 de grade: nu se întâmplase acest lucru de aproape 150 de ani

Un bărbat a scăpat ca prin urechile acului după ce a fost lovit în plin de un fulger

Decesele din cauza căldurii extraordinare de la Tokyo, una dintre cele mai fierbinți veri din aproape 150 de ani, a depășit cifra de 100 de morți. Potrivit institutului medical criminalistic, în cele 23 de municipii ale capitalei, între 1 iulie și 18 august, numărul deceselor a ajuns la 101,  90% dintre victime aveau peste 65 de ani, majoritatea decedând singure în case.

Agenția Națională de Meteorologie a raportat că timp de 24 de zile consecutive, începând cu 26 iulie, temperaturile au depășit 31 de grade Celsius, iar în august temperaturile au fost de aproape 35 de grade.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.