Tineri fără mască într-o discotecă din Wuhan: epicentrul orașului Covid revine la normal

Acum un an, numele Wuhan nu însemna nimic pentru noi. Majoritatea dintre noi nici nu știam că este un oraș, dar cu Covid am aflat despre el. Considerat epicentrul pandemiei, înainte ca și China să avanseze ipoteza că virusul își are originea în Italia , capitala chineză Hubei a arătat lumii primele efecte ale noului Coronavirus. A fost primul afectat de Covid și astăzi este primul care pare să fi ieșit din el. În Wuhan se respiră  o viață nouă, virusul este acum o amintire , tinerii se întâlnesc la petreceri, dansează în discotecă și iau cina împreună. Fără mască.

Un scenariu suprarealist pentru mulți dintre noi europeni care urmează să trăiască un nou blocaj în vederea sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou și al celui de-al treilea val de Covid. Cu toate acestea, imagini din orașul chinez mărturisesc un stil de viață post-pandemic, pe care mulți îl speră să devină realitate în 2021, după lansarea globală a vaccinului .

„După ce am trăit primul val al epidemiei în  Wuhan, iată că eliberarea a sosit și azi simt că trăiesc o a doua viață ”. Sunt cuvintele unui cetățean într-un lungul raport făcut de Reuters la Wuhan în decembrie.

Citește și O asistentă a leșinat în fața telecamerelor la numai 10 minute după ce a făcut vaccinul -Video

Ultimul caz Covid (de transmisie locală) înregistrat la Wuhan datează din 10 mai.

Orașul cu 11 milioane a fost tăiată de restul Chinei printr-un blocaj care a început pe 23 ianuarie. Orașul era total blindat. Blocat la intrare și ieșire. Conform datelor oficiale, aproape 3.900 din cele 4.634 de decese înregistrate de la Covid-19 în China au avut loc în orașul industrial.

Potrivit datării unui studiu publicat de revista The Lancet , era 1 decembrie 2019 când un bărbat din Wuhan a avut primele simptomele a ceea ce era încă o pneumonie misterioasă și fără nume , a cărei răspândire ar fi acoperit întreaga lume în câteva săptămâni.

Astăzi, însă, scrie Reuters, citând cuvintele unui tânăr din orașul chinez „În perioada epidemiei, Wuhan a fost un oraș mort. Acum oamenii ies cu toții să mănânce și să se distreze. Nu cred că au fost atât de mulți oameni înainte de epidemie ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.