Tinerele mirese din Birmania ținute prizoniere în China: “Dați-ne un copil și vă vom lăsa libere”

Tinerele mirese din Birmania ținute prizoniere în China: “Dați-ne un copil și vă vom lăsa libere”

În China, legea privind un singur copil a provocat un puternic dezechilibru demografic. Bărbații sunt cu 34 de milioane mai mulți decât femeile. Acest lucru a alimentat traficul sexual din țările vecine. În special din Birmania, unde sărăcia, războiul și discriminarea fac femeile mai vulnerabile.

 

Un raport publicat în urmă cu câteva zile de Human Rights Watch (HRW), ”Give Us a Baby and We’ll Let You Go’: Trafficking of Kachin ‘Brides’ from Myanmar to China”, denunță vânzarea de femei și fete din Birmania, în special din statul Kachin și statul Shan de nord.

 

Studiul raportează mai multe mărturii directe.

 

Multe femei, cu promisiunea unui loc de muncă în China, pleacă în căutarea unui viitor mai bun. Dar ajung într-un coșmar. Sosite la destinație, sunt luate prizoniere duse  în încăperi mici și violate pentru a rămâne însărcinate.

Autoritățile închid ochii

“Autoritățile birmaneze și chineze nu fac nimic pentru a opri această oroare, în timp ce traficanții lipsiți de scrupule vând femei și fete care sunt supuse abuzurilor”, a explicat Heather Barr, directorul drepturilor femeilor pentru HRW și autorul raportului.

Armata de copii care lucrează în minele africane pentru a extrage materialul pentru crearea produselor pe care le folosim zilnic

“Lipsa mijloacelor de trai și protecția drepturilor fundamentale au făcut din aceste femei o pradă ușoară pentru traficanții care nu au motive să se teamă de legile din ambele părți ale frontierei”.

De droguri și de violuri

Adesea, femeile, spune raportul organizației, sunt drogate și condamnate, rămase la mila familiilor cu care abia schimbă două cuvinte. “Majoritatea au fost închise  într-o cameră și violate de mai multe ori, deoarece familiile care le-au cumpărat doreau să rămână însărcinate”, a adăugat Barr.

În Birmania, conflictele etnice, confiscarea terenurilor, deplasările forțate și încălcările drepturilor omului au declanșat migrația în masă în China. Peste 120.000 de persoane au fost strămutate în urma ciocnirilor armate dintre armata guvernamentală și organizațiile etnice înarmate din statul Kachin și statul Shan începând din 2011.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.