Țigara electronică: s-a descoperit substanța care îmbolnăvește fumătorii: e un ulei derivat din vitamina E

După primele decese atribuite consumului de țigară electronică și a primilor bolnavi s-a declanșat o ancheta  Autoritățile statului american și federale au descoperit același produs chimic în probele de marijuana utilizate de persoane care s-au îmbolnăvit în diferite părți ale țării și care au folosit diferite mărci de produse în săptămânile trecute: este un ulei derivat din vitamina E, așa-numitul acetat de vitamina E, scrie  The Washington Post.

Și voi pupați și mângâiați puii și găinile? Nu o mai faceți, sunt purtători de salmonella !

Vitamina E se găsește în anumite alimente, cum ar fi uleiul de rapiță, uleiul de măsline și migdalele. Uleiul derivat este disponibil în mod obișnuit ca supliment nutritiv și este utilizat în tratamente topice ale pielii. Nu este cunoscută ca substanță dăunătoare atunci când este ingerată ca supliment sau aplicată pe piele. Dar structura sa moleculară, potrivit experților, ar putea fi periculoasă dacă este inhalată.

Stinge țigara în ochii unui cățeluș neajutorat: autoritățile caută o femeie / VIDEO ȘOC

Proprietățile asemănătoare uleiului ar putea fi asociate cu tipul de simptome respiratorii raportate de mulți pacienți: tuse, respirație și dureri toracice. În Illinois și Oregon au înregistrat în vară ceea ce sunt considerate primele două decese legate de țigara electronică sau, mai probabil, de produse inhalate.

Ultimul caz se referă la o fată de 18 ani care a ajuns în comă din cauza unor leziuni pulmonare severe cauzate de o pneumonie eozinofilică acută. Medicul bănuiește că cauza bolii este țigara electronică pe care a fumat-o timp de trei ani.

De Anan Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.