Țigara electronică? “Plămânii erau paralizați, era să moară”: un tânăr de 17 ani supus unui dublu transplant

Țigara electronică?

  “Fără transplant, tânărul urma să moară”, a spus dr. Hassan Nemeh: primul pacient american care a primit un transplant dublu de plămâni din cauza unei boli respiratorii, probabil legate de utilizarea  țigării electronice, are doar 17 ani . S-a întâmplat la spitalul Henry Ford din Detroit, unde o echipă de medici condusă de însuși Nemeh, directorul echipei de chirurgi  a efectuat operația delicată care a durat peste 6 ore.

Un tată de 19 ani și-a omorât în bătaie fiica de 8 luni: condamnat la 100 de ani de închisoare

Spitalul a refuzat să dezvăluie dacă pacientul a folosit țigările electronice doar cu nicotină sau și cu conținut THC, substanța activă a canabisului. Recent, Centrele pentru Controlul Bolilor au identificat acetatul de vitamina E printre primele cauze ale misterioasei patologii.  “Fac transplanturi de douăzeci de ani, dar nu mai văzusem niciodată o imagine pulmonară ca aceasta , inflamația era peste tot, multe țesuturi din organ erau moarte, altele cicatricate. Plămânii erau paralizați ”, a spus Nemeh.

Boala incurabilă al unui bebeluș: orice atingere îi provoacă răni dureroase

Băiatul – a cărui identitate este protejată – era atlet și fusese internat în septembrie. Atașat imediat la un aparat de respirație artificial, tânărul a primit transplantul pe 15 octombrie. Acum, aproape o lună mai târziu, specialiștii și familia au dorit să-și facă publică povestea pentru a avertiza publicul. Adolescentul începe reabilitatea fizică în aceste zile. În ceea ce privește prognosticul pe termen lung, medicii nu se pronunță, supraviețuirea după asemenea transplanturi  variază între 7 și 20 de ani.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.