Ți-e frică să te îndrăgostești? Se numește Philofobia

Ți-e frică să te îndrăgostești? Se numește Philofobia

Mulți cred că a te îndrăgosti  este un lucru complet natural, dar există persoane care experimentează aceast sentiment ca o denaturare a sufletului ca o adevărată oprimare a sinelui.

Nu este vorba doar de decizia de a nu te îndrăgosti. Cine suferă de philofobia, manifestă simtome ca o adevărată boală  cum ar fi anxietatea, atacuri de panică, tahicardie și disfuncție erectilă.

Cauzele acestei boli pot fi diferite. De multe ori se manifestă din în trecutul acelei persoane o persoană dragă lui a murit, cum ar fi mama, sau de anumite episoade care au avut loc în copilărie, care cu timpul s-au agravat.

Deseori philofobii caută o iubire imposibilă pe care ei înșiși știu că nu se pot menține constantă în timp. Se prefac că sunt excesiv de geloși și încearcă  cu orice chip să pună capăt relației.

Ajutorul unui psihoterapeut este de o importanță capitală în aceste cazuri, deoarece este singura persoană profesională care poate ajuta această persoană să iasă din această condiție.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.