Thailanda, regele Vajiralongkorn a fost incorornat. Coroana de aur si diamant cantareste mai mult de 7 kg

Thailanda, regele Vajiralongkorn a fost incorornat. Coroana de aur si diamant cantareste mai mult de 7 kg

Regele Maha Vajiralongkorn a fost încoronat la Palatul Regal din Bangkok, la doi ani și jumătate după aderarea sa la tron, într-o ceremonie amânată de mai mult timp. Regele este încoronat cu o coroană de aur și diamante cântărind 7,3 kilograme, datând din urmă cu două secole.

Aceasta este prima încoronare în Thailanda în ultimii 70 de ani. Vajiralongkorn, în vârstă de 66 de ani, a devenit rege în 2016 dupè moartea tatălui său, regele Bhumibol Adulyadej, care a domnit Thailanda timp de șapte decenii. Costul ceremoniilor elaborate de încoronare este estimat la peste 31 milioane de dolari. Ceremoniile sunt un amestec de rituri budiste și hinduse, în conformitate cu tradiția budistă a țării și cu convingerea că regii thailandezi sunt reîncarnarea divinității hinduse Vishnu.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.