Thailanda, păcăleala din 1 Aprilie interzisă prin lege: se pedepsește cu până la 5 ani de închisoare

În Thailanda,  guvernul a anunțat pe Twitter că glumele tradiționale de 1 aprile vor fi interzise prin lege,  pedepsite cu până la cinci ani de închisoare și cu amenzi de peste trei mii de euro în contextul carantinei coronavirusului.

” Este împotriva legii să glumim și să ne păcălim în prefăcându-ne că  epidemia de Covid-19 nu există, ”a declarat guvernul. „„ În lume, oamenii suferă de Covid19 și acesta este motivul pentru care trebuie să fim mai responsabili și să nu fie folosit drept scuză pentru a se face glume ”.

Citește și Crimă-sinucidere în Anglia: un bărbat și-a ucis soția, cele două fiice și câinele după care s-a sinucis

Și Thailanda a proclamat de joi stare de urgență pentru a face față pandemiei și va dura până pe 30 aprilie. Cetățenii sunt rugați să nu „răspândească vești false sau zvonuri despre Covid-19”, se citește în mesajul de pe Twitter. Până în prezent, s-au înregistrat 1.651 de cazuri de coronavirus în Thailanda și zece persoane au murit.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.