Texas, executarea lui Rodney Reed a fost suspendată

Curtea de apel din Texas a suspendat executarea pedepsei aplicate lui Rodney Reed, de 21 de ani condamnat la moarte, sub acuzația de omor, raportează CNN.

Rodney Reed se află în închisoare de 21 de ani pentru comiterea unei crime, dar, după încheierea procesului său, au fost descoperite o serie de probe ADN asociate armei crimei. Reprezentanţii The Innocence Project, o iniţiativă care militează pentru eliberarea din închisoare a persoanelor nevinovate şi pentru reforma legislaţiei americane cu scopul de a preveni condamnările eronate, afirmă că noile probe îl exonerează pe Rodney Reed.

Destin tragic: de durere o mamă s-a spânzurat după moartea fiului ei, după câteva luni moare și soțul ei

 

Execuția era programată pentru miercurea viitoare. Peste 2,9 milioane de persoane au semnat o petiție online pentru „salvarea” lui Reed. Pentru el, chiar și vedete precum Kim Kardashian și Rihanna și-au făcut auzită vocea. Kim Kardashian, care are 62 de milioane de admiratori (“followers”) pe Twitter, a publicat pe această reţea de socializare un mesaj prin care i-a cerut guvernatorului Gregg Abbott “să facă ceea ce trebuie” şi să oprească executarea deţinutului Rodney Reed, programată pe 20 noiembrie. Reed a fost condamnat la moarte pentru uciderea Stacey Stites, în vârstă de 19 ani, violată și sugrumată în 1996. Reed se declară nevinovat.

 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.