Testul Covid, efect secundar: o femeie a pierdut lichid cefalorahidian imediat după test

Covid, efect secundar foarte rar după test.  Din Statele Unite ale Americii ajunge povestea unei femei în vârstă de 40 de ani , care a început să piardă lichidul cefalorahidian , imediat după ce i s-a făcut testul pentru coronavirus . Acesta este un caz  rar, care a apărut în urma unei combinații dintre test și  prezența unui encefalocel în cavitatea nazală a femeii . Medicii care au urmat cazul au dorit să explice că testul este sigur.

Potrivit cercetărilor efectuate de medicii Christopher Blake Sullivan , Adam T. Schwalje și Megan Jensen de la Departamentele de ORL – Chirurgia capului și gâtului și neurochirurgie a Spitalului Universității din Iowa, asistentul sanitar a manipulat bețișorul într-o manieră neglijentă, atingând mucoasa cerebrală a femeii care a dus la scurgerea lichidului cefalorahidian al cărui rol este de a reduce greutatea creierului .

Citește și Mâncată vie de păduchi, o fetiță moare de infarct: anemie severă cauzată de mușcăturile insectelor

Scurgerea lichidului a fost determinată și de prezența unui encefalocel de 1,8 cm în interiorul cavității nazale de 40 de ani, chiar acolo unde a fost introdus bețișorul. Femeia fusese operată cu vreo douăzeci de ani mai devreme pentru a îndepărta niște polipi nazali și pentru a reduce presiunea lichidului cefalorahidian prin drenarea acestuia. Probabil că această ultimă intervenție a dus la formarea encefalocelului, care nu ar fi altceva decât o hernie a creierului.

În cadrul raportului, medicii au raportat, de asemenea: „Din câte știm, acesta este primul raport al unei scurgeri al lichidului cefalorahidian  în urma unui test nazal pentru COVID-19 . ” Pe lângă pierderea lichidului cefalorahidian,  femeia a suferit și de dureri de cap, rigiditatea gâtului, fotofobie și vărsături .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.