Testele Greenpeace: carnea de porc este plina de antibiotice care creeaza rezistenta

Testele Greenpeace: carnea de porc este plina de antibiotice care creeaza rezistenta

Carne de porc cu antibiotice sunt periculoase pentru sănătatea umană. Crescătorii folosesc prea multe antibiotice și, uneori, valorile sunt foarte ridicate. Ministerul Agriculturii din Germania într-un raport, a explicat ce se întâmplă cu porcii care, în câteva săptămâni, devin excesiv de grași.

 

Greepeace Austria a testat carnea de porc:

 

“Testul nostru arată în mod  alarmant cum alimentați intensivă pune în pericol oamenii și animalele “, spune Jens Karg de la Greenpeace în Austria. Potrivit organizației porcilor li s-ar fi dat prea multe antibiotice. Testul a fost efectuat într-un laborator independent și carnea a fost luată din comerțul cu amănuntul al lanțurilor alimentare austriece.

Există cinci probe contaminate care conțin bacterii dăunători și nocivi de MRSA sau ESBL. În două probe au fost prezenți ambii agenți patogeni. După cum știm, germenii rezistenți la antibiotice au devenit o problemă pentru sănătatea umană. Acest tip de agent patogen, potrivit Greenpeace, poate provoca pneumonie și, în cel mai rău caz, o  infecție care devine letală tocmai din cauza rezistenței la antibiotice.

“Bacteriile rezistente la antibiotice devin din ce în ce mai mult o problemă pentru sănătatea persoanelor din întreaga lume și ajuns în casa noastră prin carne”, spune Sebastian Theissing-Matei de la Greenpeace în Austria.

De fapt, guvernul federal a vorbit deja despre o reducere a utilizării antibioticelor în ferme, dar acest lucru a avut loc doar parțial. Guvernul ar fi trebuit să reformeze legea privind medicamenentele în urmă cu cinci ani, dar până acum situația nu s-a îmbunătățit.

 

Din acest motiv, Greenpeace solicită o revenire în subvențiile agricole din UE, condiții mai bune de viață în ferme și reducerea consumului de antibiotice.

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.