Teroare în Malawi: “vânătorii de vampiri” ucid oameni după suspiciuni și zvonuri / Video

Un adevărat val de isterie colectivă a avut loc în Malawi,  unde zvonurile despre existența vampirilor s-au răspândit până în momentul în care grupuri de “vigilante” au vânat și ucis  oameni acuzați de vampirism.   Cel puțin nouă ”vampiri suspecți“ au fost uciși cu brutalitate în Malawi la jumătatea lunii septembrie, inclusiv doi bărbați care trăiesc în Blantyre, al doilea cel mai mare oraș din țară.

 

Fenomenul nu se referea numai în sate ci și în mai marile orașe. Se pare că victimele au fost ucise cu pietre și în cel puțin un caz au fost incendiate. Poliția a arestat mai mult de 140 de persoane în legătură cu acești “vânători de vampiri”, care au vânat persoane care după părerea lor sugeau sângele celor nevinovați. Autoritățile cred că zvonurile despre vampiri au provenit din Mozambic, unde teroarea de vampiri a condus deja în trecut la violență .

 

Se pare că medicii și alți asistenți au fost vânați de acești ”vânători de vampiri  pentru că foloseau stetoscopuri , ceea ce se pare că acești “vânători” au considerat că ar fi  o unealtă folosită pentru a le suge sângele. Unii medici au fost jefuiți și  vehiculele lor distruse, și chiar și ambulanțele care duceau pacienții la spital au fost atacate.

 

Pedofil și fost colaborator pentru Save The Children, acuzat că a filmat violuri a zeci de copii și a vândut imaginile online

 

Asociatia Națională a medicilor din Malawi a trebuit să emită un comunicat în care explică faptul că vampirii nu există, iar autoritățile au avertizat că va continua cu  o severitate mai mare împotriva celor care comite crime în numele „vânătoarei de vampiri.“ Dar cine este convins de existența vampirilor, crede că guvernul este mână în mână   cu vampirii pentru a fura sângele uman. Malawi este una dintre cele mai sărace națiuni din lume, cu niveluri scăzute de educație. Credința în vrăjitorie este larg răspândită, iar dificultățile sunt adesea atribuite explicațiilor magice sau superstițioase.  

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.