Teoria conspirației vaccinului, Bill Gates: «Idioate și absurde»

Filantropul miliardar Bill Gates trece peste teoriile că există o conspirație în spatele vaccinurilor pentru implantarea microchipurilor de urmarire la oameni, a declarat în timpul unui apel telefonic cu reporterii  miercuri trecută.

Bill Gates împotriva teoreticienilor conspirației, lansează cruciada pentru vaccinul împotriva Covid-19

„Nu am fost niciodată implicat într-un asemenea lucru”, a explicat el, „devine aproape dificil să negăm o asemenea teorie atât de idioată și absurdă”. Acestea sunt cuvintele antreprenorului, după cum raportează portalul Business Insider. Ani de zile, Gates a ridicat alarma cu privire la pericolele pandemiei și a cerut liderilor mondiali să ia măsuri mai puternice pentru a se pregăti pentru o astfel de pandemie. Citând aceste discuții și angajamentul Fundației Bill & Melinda Gates, de 300 de milioane de dolari pentru a lupta împotriva Covid-19 și pentru a dezvolta un vaccin, unele companii și grupări extremiste au început să răspândească informații online despre dacă Gates a fost oarecum legată de apariția virusului.

„Este important să se știe care copii au făcut vaccinul și care nu”, a spus Gates, adăugând că microcipurile nu sunt implicate și nu au nicio legătură cu vaccinarea. „Fundația noastră colectează bani pentru a cumpăra vaccinuri”, a spus Gates, „de aceea vorbim despre pandemii”.

Cu toate acestea, teoriile conspiraționale legate de coronavirusul lui Gates au explodat recent pe rețelele de socializare și la televizor.

Au existat 1,2 milioane de mențiuni din februarie până în aprilie, după cum a raportat firma de informații media Zignal Labs la New York Times. Într-un sondaj realizat la sfârșitul lunii mai de Yahoo News și YouGov, 28% dintre americani au spus că teoria conspirației despre fondatorul Windows este adevărată.

„Este puțin îngrijorător”, a spus Gates, tot potrivit BI, vorbind despre sondaj. Cu toate acestea, el a reiterat că din fericire acest lucru nu a împiedicat guvernele și alte grupuri din întreaga lume să finanțeze eforturile de a dezvolta un vaccin contra Covid-19.

Cu toate acestea, preocuparea lui Gates se referă la această linie de gândire „anti-vaccin”, care ar putea determina multe persoane să renunțe la vaccinări, ceea ce face dificilă atingerea unui prag de persoane imune la agentul patogen, pentru a preveni în continuare răspândire.

Coronavirus, Bill Gates: „O viață normală? Nu înainte de un an sau doi”

De asemenea, Gates a susținut că vaccinurile ar trebui distribuite mai întâi în țările cu infrastructuri de sănătate mai slabe și unde distanța socială este mai puțin posibilă. “Lumea trebuie să lucreze împreună pentru a dezvolta vaccinuri sigure și eficiente și a se asigura că producția este crescută, astfel încât să poată fi distribuite celor care au nevoie cel mai mult, nu neapărat celor care pot plăti mai mult”, a concluzionat filantropul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.