Tensiune in Libia, Haftar se indreapta la Tripoli: Medierea ONU a fost un esec, risc de razboi civil

Tensiune mare în Libia, Haftar se îndreapată la Tripoli: Medierea ONU a fost un eșec. Risc de război civil

Confruntările puternice din Libia, la porțile capitalei Tripoli, au lansat o operațiune – potrivit unui radiodifuzor libian, folosită și de aviație- pentru a contracara atacul lui Haftar. Preocuparea UE  : “Există un risc serios de confruntare incontrolabilă”.

 

Convine o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU. Secretarul general al ONU, Guterres,l-a întâlnit pe Haftar în Benghazi, dar medierea a eșuat. Generalul insistă: “Operațiunea către Tripoli va continua până când terorismul va fi eliminat”.

Purtătorul de cuvânt al Haftar: “Suntem la 20 km de centru”

Purtătorul de cuvânt al armatei naționale libiene a anunțat că forțele generalului Kahlifa Haftar au ajuns la 20 km de centrul orașului Tripoli. În cursul zilei, surse oficiale ale LNA au susținut că au preluat controlul asupra “Wadi el Rabie”.

Miniștrii de externe ai Canadei, Franței, Germaniei, Italiei, Japoniei, Regatului Unit, Statelor Unite și Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene, care s-au întâlnit astăzi la Saint Malo și Dinard, exprimând “profunda îngrijorare” pentru operațiunile militare desfășurate în apropiere de Tripoli, Libia.

 

Miniștrii au cerut tuturor părților implicate să oprească imediat toate acțiunile militare și orice altă mișcare spre Tripoli, deoarece acestea compromit perspectivele procesului politic condus de ONU și riscă să pună în pericol populația civilă și prelungesc suferința poporului libian .

 

Te-ar putea interesa și ONU : ”Nimeni nu poate defini Libia un refugiu sigur ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.