Temperaturi anormale în cel mai înghețat oraș din lume: peste 38 de grade

Un oraș cunoscut a fi considerat cel mai friguros oraș din lume a ajuns recent în atenția întregii lumi. Este vorba de Verchojansk  din Jacuzia, Siberia, construit de-a lungul cursului râului Jana. Aici, fiind o țară situată la nord de a 67-a paralelă, temperaturile minime ating deseori valori record. Mai mult, ne aflăm într-o zonă care include zona de nord a Laponiei, insulele Svalbard, extremul nord al Canadei și Alaska și Groenlanda, iar miile de locuitori care locuiesc aici sunt conștienți că nu este deloc ușor de trăit in acest loc.

De fapt, este considerat unul dintre cele mai reci locuri din emisfera nordică cu valori minime de temperaturi care ating valori de -60 grade și, în medie minimul este de -52 grade și maximul de -48 grade în perioada cea mai rece, sau în ianuarie, cel mai rece al anului în urma anticiclonului termic care dă formă iernilor foarte reci.

Will Smith în lacrimi: „Tatăl meu obișnuia să mă bată, încă mai am cicatrici”

Cu toate acestea, în martie situația se îmbunătățește ușor, cu o medie a minimului de -37 grade și a maximului a -23 grade. În februarie 1892,  recordul celei mai scăzute temperature atins vreodată a fost de -69,8 ° C.

Ucisă de iubitul ei cu 55 de lovituri de cuțit. Cu câteva ore mai devreme îi scrisese unei prietene: „Mi-e frică de el”

Dar în aceste zile termometrul a ajuns chiar și la 38 de grade și mulți s-au întrebat cum este posibil. Ei bine, Siberia este cunoscută nu numai pentru temperaturile reci, dar și pentru intervalele ridicate de temperatură. Temperatura minimă medie din iulie, considerată a fi cea mai umedă a anului, este de 11 grade, în timp ce maxima medie este în jur de 22 de grade.

În  iulie 1988, vârful record de 37,6 grade a fost atins, dar în ultimele ore s-a înregistrat o valoare de 38 de grade, ceea ce ar putea reprezenta noul record istoric de căldură din sat, bătând cel de acum 32 de ani.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.