Te dezguști de la orice? Aceste situații ți-ar putea salva viața

Știai că  dezgustul ne salvează viața?

Sentimentul de dezgust a permis strămoșilor noștri să supraviețuiască, da, pentru că datorită aversiunii față de germeni și bacterii, omul primitiv a reușit să evite infecțiile și bolile periculoase care au permis omenirii să avanseze.

Ti se pare un lucru banal și ai putea să spui… ”Bine, este normal, știam asta”. Da, o știai dar nu te-ai mai gândit la acest lucru.

Un studiu efectuat de catre Școala de Igienă și Medicină Tropicală din Londra (LSHTM), a demonstrat că persoanele care se dezgustă ușor sunt acele persoane care se îmbolnăvesc mai greu. Acest studiu a identificat 5 situații față de care simțim cel mai mare dezgust:

  1. Slaba igienă

murdar 1

2.Animale purtătoare de boli

boli 1

3.Alimente care miros urât

alimente stricate 1

4.Răni pe piele

rani 1

5.Alimente care arată ciudat

alimente ciudate 1

Potrivit cercetătorilor, faptul că simțim dezgust, creierul nostru ne obligă să ne ferim de ceea ce vedem mărind astfel șansele de supraviețuire. Au fost supuși testelor mai mult de 2500 de persoane cărora li s-au spus aproximativ 70 de situații dezgustătoare care au purtat de la un o senzație de ”fără dezgust” la un ”dezgust extrem”

Cele mai multe persoane au simțit un dezgust la rănile cutanate care au fost considerate cele mai dezgustătoare scene.

În acest fel, oamenii de știință au identificat că cele mai grave boli cu care s-a confruntat omenirea de-a lungul timpurilor au fost provocate de scenariile de mai sus. Consumul de alimente stricate duceau la holeră care intrând în contact cu rănile deschise duceau la ciumă. Persoanele cu o igină slabă aveau șanse mai mari să conttacteze lepra.

În plus, potrivit studiului, femeile se simt mai mult dezgust decât bărbații.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.