Te deranjează sunetul cuiva atunci când mestecă? Se numește Misofonia

Misofonia este o tulburare caracterizată prin toleranța scăzută la sunete specifice,  ca de exemplu, zgomotul provocat de mestecat, tușirea, sorbirea din pahar, sau chiar zgomotul înghițirii.

Nimic nu e mai enervant decât să auzi pe cineva cum mănâncă un măr, un morcov sau un sandviș sau orice altceva care implică ronțăitul…

Sunetul produs de unghiile care zgârie tabla te face să te ascunzi imediat, să îți acoperi urechile? Sau zgomotul pe care îl face furculița în farfurie te face sa renunți la mâncare? Imaginează-ți că există sunete care pot face oamenii să intre în panică sau să se umple de furie în mod involuntar.

Aproximativ 20% din populație sufără de această boală.

Sunetele care deranjează persoana cu misofonie au de obicei o intensitate foarte scăzută, de ordinul de 40 până la 50 de decibeli. Acesta înseamnă că acestea sunt mult sub conversație normală, astfel încât, în multe cazuri, acestea sunt ușor audibil pentru restul de noi.

 

Cu toate acestea, pentru cei care suferă de misofonia, aceste sunete pot deveni tortură.

De obicei se declanșează între vârsta de 9-13 ani și este întâlnită mai des la femei, însă nu este legata științific de niciun eveniment. Medicii nu sunt siguri ce cauzează misofonia, însă sunt siguri că nu este o boală a urechii. Cercetătorii afirmă ca este in proporție de 90% o afecțiune psihică, mentală.

 

Acum, ascultați acest video de mai jos și spuneți-ne câte minute sau secunde ați rezistat. Comentați sub articol pe pagină, sau în privat. 

 

https://youtu.be/eV5BXNhviDo

Te-ar putea interesa și O tânără a ajuns la spital după ce a avut un raport cu câinele său dalmațian

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.