Taxă pentru Whatsapp și Telegram: Spania își propune să le impoziteze. Care sunt consecințele pentru utilizatori?

Taxă pentru Whatsapp și Telegram. Serviciul este confirmat în prezent gratuit pentru toți utilizatorii și nu prevede aplicarea niciunui cost pentru utilizator. Vestea proastă pentru Whatsapp și Telegram vine din Spania și nu este o farsă: se studiază o taxă pentru aplicațiile de mesagerie instantanee. Care sunt consecințele pentru utilizatori?

Taxa este valabilă pentru aproape toată lumea, cu excepția câtorva. Amintiți-vă că acum doi ani în Uganda a fost introdusă o taxă de 200 șilingi , egală cu aproximativ 0,05 dolari, pentru fiecare acces nu numai la Whastapp, ci și către alte platforme online, cum ar fi Facebook și Twitter.

Anul trecut, Libanul a încercat să impoziteze utilizarea Whastapp, cu propunerea unei taxe de 0,2 dolari pe zi începând cu 1 ianuarie 2020. După proiectul care s-a încheiat într-un timp foarte scurt au început protestele violente  care au determinat guvernul să elimine proiectul imediat.

Citește și Incest: 40 de ani de închisoare pentru o femeie care și-a ucis soțul ca să se poată căsători cu propriul ei tată

Din Liban ne mutăm în Europa, deoarece de aici vin știrile din ultimele ore despre Whastapp. Propunerea vine din Spania și privește Whastapp, dar și Telegram și alte servicii de mesagerie precum Skype și Facebook Messenger.

Potrivit presei iberice, guvernul spaniol are în vedere introducerea unei taxe pentru aplicațiile și serviciile de mesagerie. În prezent, nu există încă nimic definit, deoarece este un proiect de lege în consultare până la 13 octombrie, destinat reglementării sectorului telecomunicațiilor.

Potrivit știrilor care circulă în acest moment, impozitul ar putea fi aplicat de guvern în limita a 1 euro pentru fiecare 1.000 de euro cifră de afaceri. Comentând proiectul vehiculat în Spania în ultimele ore, secretarul de stat spaniol pentru telecomunicații și infrastructuri digitale, Roberto Sanchez, a declarat: “Modul în care consumăm serviciile de comunicații s-a schimbat, iar condițiile concurenței s-au schimbat” .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.