Tasmania, sute de balene blocate aproape de mal: peste 90 au murit

Sute de balene au rămas blocate în portul Macquarie, un golf închis în Tasmania, o insulă la sud de Australia. 90 dintre ele au murit deja și alte 180 sunt în pericol. Eforturile pentru salvarea lor sunt intensificate într-o operațiune fără precedent. Unele videoclipuri postate pe internet arată mamifere care încearcă degeaba să le conducă  înapoi în mare.

Oamenii de știință au raportat că două grupuri mari de balene pilot sunt blocate într-un pasaj îngust de pe coasta de vest sălbatică și slab populată a Tasmaniei. Biologul Kris Carlyon a declarat că o treime din animale au murit luni seara și că salvarea balenelor care sunt încă vii este o „provocare” care ar putea dura câteva zile și ambarcațiuni speciale, relatează AFP

Proprietarul a murit acum 10 ani, dar câinele său îl așteaptă în continuare în fața spitalului

„Naufragiul” mamiferelor marine sunt relativ frecvente în Tasmania, dar acest lucru este deosebit de îngrijorător din cauza numărului mare de animale implicate. Dintre balenele pilot, spiritul de grup este foarte puternic și este suficient ca un cuplu dintre ei să se apropie prea mult de coaste pentru a vâna și alte balene le urmează fără să se îngrijoreze de pericol. Aproximativ șaizeci de persoane participă la operațiunile de salvare, îngreunate de frig, umiditate și maree neregulate, inclusiv angajați ai companiilor de acvacultură din apropiere.

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.