Tasmania, 380 de balene au murit: 50 de exemplare salvate

În ciuda eforturilor mari de a le salva, 380 dintre balenele care erau blocate de zile întregi pe malul în sudul insulei Tasmania au murit deja . Acest lucru a fost anunțat de salvatori, ocupați cu încercarea de a elibera cele aproximativ 460 de balene pilot. “Vestea bună este că am salvat 50, în timp ce alți 30 sunt în viață, dar sunt încă blocați”, a spus Nic Deka, șeful serviciului pentru animale sălbatice și parcuri din Tasmania.

Citește și Tasmania, sute de balene blocate aproape de mal: peste 90 au murit

Autoritățile se ocupaseră deja de salvarea balenelor care un supraviețuit dintre cele 270 găsite luni pe o plajă lângă orașul îndepărtat Strahan de pe coastă, dar între timp, în ultimele ore s-au apropiat alte 200.

“Vom continua să lucrăm pentru a elibera cât mai multe animale posibil – a spus Deka -. Vom continua să lucrăm atâta timp cât printre balene se mai află una vie “. Acesta este cel mai mare grup de cetacee blocate înregistrat vreodată în țara insulei de pe coasta de sud a Australiei.

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.