Țările asiatice se pregătesc pentru întoarcerea jihadiștilor

Țările asiatice se pregătesc pentru întoarcerea jihadiștilor

Forțele democrate siriene (SDF), susținute de atacurile aeriene din SUA, au eliberat ultimul loc al statului islamic din Orientul Mijlociu. Printre jihadiștii străini arestați, mulți sunt asiatici. Mulți alții au reușit să fugă în ultimele luni de luptă și ar încerca să se întoarcă în țările respective.

 

Potrivit Centrului Internațional pentru Studiul Radicalizării (ICSR) al King’s College din Londra, printre zecile de mii de milițieni străini care au plecat să se alăture războiului ”sfânt” în Siria și Irak, mulți au părăsit Asia. În special: 800 din Indonezia, 150 din Malaezia, 100 din Filipine și 40 din Bangladesh.

 

“Nu vom permite nici unui terorist să vină în țara noastră. Dacă vom avea vreo suspiciune și într-un fel, va reuși să intre,  îl vom aresta imediat “, a declarat ministrul de interne din Bangladesh, Asaduzzaman Khan Kamal, pentru Benar News. “Am mărit securitatea în toate aeroporturile și  am trimis fotografii și datele persoanale tuturo celor   care au plecat”, a adăugat el.

Dacca, prin urmare, va bloca orice cetățean al partidului să se alăture regelui ISIS.

Dar nu toată lumea crede asta. Un oficial de securitate din Malaezia, care a cerut să rămână sub anonimat, a declarat   întotdeauna publicației Benar News că Kuala Lumpur încearcă să-și aducă înapoi propriii cetățeni care au luptat pentru statul islamic.

“Malaezia îi va aduce acasă cu puține condiții”, a explicat el. Aproximativ 150 de persoane din Malaezia au plecat în Siria și Irak din 2013, în speranța de a adera la steagurile negre.

Potrivit celor mai recente informații publicate de guvern, cel puțin 40 de persoane ar fi fost ucise în lupte sau în atentate sinucigașe.

Te-ar putea interesa și Yemen, o rachetă a lovit spitalul Salvați Copiii: 7 morți

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.