Țara Galilor intră în blocare generală din 23 octombrie

Țara Galilor va intra în blocare generală din 23 octombrie până în 9 noiembrie. “Aceasta este cea mai bună șansă pentru națiune de a recâștiga controlul asupra virusului“, a declarat astăzi premierul Mark Drakeford în timpul unei conferințe de presă guvernamentale de la Cardiff, care a anunțat închiderea tuturor operațiunilor începând de vineri de la ora 18:00  și îndemnând cetățenii să rămână acasă.

Public Health Wales a raportat astăzi 950 de noi infecții, aducând numărul total de cazuri la 35.628 într-o națiune de puțin peste 3 milioane. Au fost raportate și alte trei decese, ceea ce a ridicat numărul total de decese la 1.711.

“Acesta este momentul să luptăm împreună – a spus Drakeford – Bazându-ne doar pe poliție și pe forțele de ordine pentru a ieși din această perioadă, nu vom reuși”.

Odată cu blocarea, vor exista măsuri similare celor adoptate la începutul anului odată cu izbucnirea pandemiei, cu închiderea tuturor activităților comerciale, de agrement, de ospitalitate și de turism neesențiale, alături de centre social, biblioteci și centre de reciclare. Lăcașurile de cult vor fi, de asemenea, închise cu excepția înmormântărilor sau ceremoniilor de nuntă. Facilitățile de îngrijire a copiilor vor rămâne deschise, împreună cu redeschiderea școlilor primare și specializate după pauza de la jumătatea perioadei.

Citește și Coronavirusul rezistă la frig: urme de virus găsit pe peștii congelați, haos în China

Se va interzice întâlnirea atât în interior cât și exterior cu persoane din afara familiei, cu excepția celor care locuiesc singuri. Drakeford a subliniat că lucrătorii esențiali care trăiesc pe ambele părți ale frontierei Anglia-Țara Galilor vor putea continua să lucreze, iar afacerile afectate de blocare vor fi susținute de un pachet de 294 milioane de lire sterline.

”Blocarea este necesară pentru a reduce răspândirea virusului și pentru a preveni că sistemul de sănătate să să prăbușească, a spus prim-ministrul – și scopul este de a “face ca poporul galez să treacă printr-un Crăciun fără limite de acest fel: sunt deja 800 oameni spitalizați în prezent din cauza virusului, iar unii sunt în stare critică ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.