Tanzania respinge vaccinurile și promovează leacurile pe bază de ghimbir

Președintele tanzanian care a declarat țara „liberă de covid”, nu ia în calcul nici infecțiile și nici decesele care există. Este unul dintre puținele țări din lume în care nu este planificată o campanie de vaccinare

Conferința de presă a ministrului s-a transformat într-un „show cooking” cu privire la modul de preparare a unui leac miraculos împotriva Covid-ului pe bază de ghimbir, ceapă, lămâie și piper. Lipsea doar șorțul pentru Dorothy Gwajima, proprietarul Health din Tanzania care, cu ingredientele „aliniate” în față, a prezentat remediul „miraculos” într-o țară care nu intenționează să adopte niciun plan pentru vaccinuri și care ar putea chiar să refuze dozele prescrise de la Covax, programul Gavi și OMS pentru aprovizionarea țărilor în dificultate, relatează BBC

La urma urmei, guvernul acestui stat din Africa de Est, care a negat dintotdeauna virusul, s- a declarat fără Covid în iunie . Președintele autoritar John Magufuli a încetat să mai numere cazurile din luna mai iar o lună mai târziu a cântat victoria, declarând că, cu trei zile de post și rugăciuni (plus ierburi antice și inhalări cu aburi), națiunea eliminase acel „virus demonic”.

Citește și Covid a sărăcit mii de familii, dar i-a îmbogățit pe cei care erau deja miliardari

De atunci, el a continuat să disprețuiască folosirea măștilor, să pună la îndoială eficacitatea testelor (pentru el detectează doar falsuri pozitive) și să batjocorească țările vecine care au impus măsuri de limitare a infecțiilor. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că acum vine vorba de a declara vaccinurile ca fiind „periculoase” pentru sănătate, fără să ofere dovezi.

„Dacă bărbatul alb ar fi putut să inventeze vaccinuri, ar fi trebuit să le găsească deja pentru SIDA, cancer și tuberculoză”, a declarat președintele cu nonșalanță.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.