Tanzania, opoziția vrea să suspende Parlamentul după trei deputați au murit

Chadema, principalul partid de opoziție din Tanzania, a cerut suspendarea activităților Parlamentului, după ce trei deputați, inclusiv ministrul Justiției, Augustin Mahiga, au murit în circumstanțe neclare în 11 zile, între 20 aprilie iar pe 1 mai. Nu a fost publicată nicio știre oficială cu privire la cauzele decesului celor trei politicieni dar  se crede că ar fi putut fi infectate cu coronavirus (SARS-CoV-2).

Președintele Chadema, Freeman Mbowe, le-a spus vineri parlamentarilor partidului să rămână acasă două săptămâni și să stea departe de clădirile instituționale din Dodoma, capitala țării și de Dar es Salaam, capitala economică, cel puțin 21 de zile.

SUA a deschis centrele comerciale: multe controverse și dezaprobări

Pe de altă parte, guvernul nu a dezvăluit informații clare despre moartea celor trei parlamentari și nu a luat nicio măsură. Dimpotrivă, în comparație cu guvernele țărilor vecine, cea din Tanzania a avut până acum o abordare mai relaxată cu privire la măsurile de conținere a coronavirusului. Școlile și universitățile au fost închise, dar închiderea bisericilor și a altor lăcașuri de cult nu a fost ordonată, spre deosebire de alte țări, deși guvernul a recomandat distanțarea fizică. Președintele John Magufuli a justificat decizia spunând că coronavirusul este un „demon” și că bisericile trebuie să rămână deschise pentru că acolo există un zeu și „adevărata vindecare”.

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), actualizată până la 29 aprilie, în prezent s-au înregistrat 480 de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus în țară , dintre care doar 17 au murit, dar este posibil ca în realitate cei infectați să fie mult mai mulți. În ceea ce privește parlamentarii, în aprilie s-a anunțat că unul a fost pozitiv pentru coronavirus și nimic mai mult.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.