Tanzania anulează sărbătoarea națională și folosește fondurile pentru construirea unui spital

John Magufuli, președintele Republicii Tanzania, a anunțat ieri anularea sărbătorilor de Ziua Independenței – 9 decembrie – și a dispus ca fondurile alocate inițial de guvern pentru ceremoniile oficiale ale uneia dintre cele mai importante sărbători din țara africană să fie folosite în scopuri mai utile, cum ar fi achiziționarea de echipamente medicale pentru Independence Hospital din Dodoma , capitala Tanzaniei. A 59-a aniversare a independenței țării va fi, prin urmare, sărbătorită într-un mod extrem de sobru, iar cele 835,4 milioane de șilingi (aproximativ 335 mii de euro) pe care premierul, Kassim Majaliwa, plănuise să le cheltuiască vor servi la consolidarea unui important spital.

Citește și Spania, cazul copiilor cu sindrom vârcolac

Construcția Spitalului Independenței din Dodoma a început în 2019: lucrările vor costa aproximativ 7 milioane de șilingi (aproximativ 3 milioane de euro). Lucrările continuă rapid, dar era nevoie urgentă de echipamente medicale noi, astfel încât structura să fie modernă și în conformitate cu cele mai bune standarde de sănătate. Din acest motiv fondurile Zilei Independenței Naționale vor fi folosite pentru cumpărarea de paturi, medicamente, amenajarea camerelor și laboratoare.

Președintele Magufuli a explicat că 92% din spital a fost deja finalizat; „Obiectivul nostru este ca acesta să fie operațional pe 30 decembrie anul acesta”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.aa.com.tr/en/africa/tanzania-cancels-independence-day-celebrations
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.