Tânără de 20 de ani, martor a lui Iehova, refuză o transfuzie de sânge și intră în comă

Tânără de 20 de ani, martor a lui Iehova, refuză o transfuzie de sânge și intră în comă

În ce măsură doctorii trebuie să respecte voința unui pacient care este pe moarte? Acesta este dilema doctorilor spitalului San Jorge din Huesca, Spania. De câteva zile încercarcă să salveze un Martor al lui Iehova, o tânără de 20 de ani care a refuzat transfuzia de sânge. Pentru judecătorii spanioli, dreptul pacientului de a decide pentru  viața sa așa după cum crede el, este primul loc.

Descoperire macabră: un român de 35 de ani a fost găsit spânzurat de un pod în Italia

Fata, este în terapie intensivă, deoarece, în fața gravității situației, medicii au indus-o comă farmacologică.

Prin urmare, pacientul nu este conștient și nimeni altcineva nu poate decide în locul ei . Părinții, într-o încercare disperată de a o salva, s-au întors la o instanță pentru a solicita anularea dorințelor fetei. Cu toate acestea, judecătorii au respins cererea lor: fiica lor este majoră și când a  când a semnat voința era vie.  Prin urmare, era capabilă să decidă în prealabil tratamentul medical care urma să fie întreprins în eventualitatea unei eventuale incapacități datorate bolii.

Și-a obligat iubita să bea acid de față cu fiul ei de 5 ani. Olga moare după 3 zile de agonie

Familia nu a fost singura care a contactat sistemul judiciar. Chiar și spitalul din Huesca a cerut unui judecător să intervină. Și în acest caz, răspunsul a fost negativ. Potrivit instanței,  legea recunoaște dreptul pacienților de a-și decide viața.

Pentru adepți, interzicerea primirii sângelui altora este inclusă în Biblie.

Voi ce părere veți? 

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.