Talcul cancerogen, o nouă condamnă pentru Johnson & Johnson

Binecunoscuta companie colectează o nouă condamnă.

Multinațională americană a fost condamnată să plătească despăgubiri pentru o femeie care suferă de mezoteliom terminal, o tumoare malignă cauzată, așa cum a fost stabilită de sentință, de expunerea la azbest, care ar fi inclusă în pudra produsă de companie.

Sentința

Compania, în conformitate cu sentința pronunțată în Oakland, va trebui să plătească  29 de milioane de dolari.

Acuzația a venit tocmai de la femeia  care, conform versiunii ei, ar fi bolnavă din cauza azbestului conținut în pudra de bebeluș produsă de marca binecunoscută.  Tribunalul ar fi de acord cu ea. În verdict, pudra de talc J & J a fost definită ca un “factor substanțial care a contribuit la boala” femeii.

Compania multinațională a răspuns: “Respectăm procesul legal și subliniem faptul că verdictele juriului nu sunt concluzii medicale, științifice sau de reglementare cu privire la un produs. Vom face apel, din cauza unor erori procedurale și probatorii grave”. Johnson & Johnson se asigură, de asemenea, că produsele sale sunt sigure și fără azbest,  cum demonstrează numeroasele studii și teste efectuate la nivel mondial.

Compania a mai fost deja condamnată

Nu este pentru prima dată când Johnson & Johnson ajunge  în instanță pentru acest tip de acuzație. De fapt, sunt deschise alte 13 mii de cazuri împotriva companiei. În anul 2018, instanța din St Louis din Missuori a condamnat multinaționala să plătească 22 de femei care suferă de cancer ovarian, pentru un total de 4,7 milioane de dolari.

Potrivit presei, compania a anunțat că va face apel considerând sentința “rezultatul unui proces incorect”.

Te-ar putea interesa și Povestea tristă din spatele fotografiei cu băiețelul care își poartă cațelușul în geantă

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.