Thailanda. „Orașul maimuțelor” invadat… de maimuțe

În orașul Lopburi, Thailanda, nu se văd deocamdată turiști din cauza pandemiei Covid-19. Locul lor a fost luat de maimuțe, aproximativ șase mii, care au invadat literalmente orașul, îngreunând viața celor 27 de mii de locuitori care s-au baricadat acasă. În mijlocul unei situații de urgență pentru sănătate, natura și-a recuperat spațiile

Deja locul era cunoscut drept „orașul maimuțelor” suficient pentru a găzdui un festival foarte popular dedicat acestora în noiembrie. Acum, însă, miile de macaci scăpați de sub control care circulă în jurul Lopburi au transformat-o într-un adevărat iad pentru rezidenți, obligând autoritățile locale să contraatace cu o campanie de sterilizare forțată. Odată ce străzile s-au golit din cauza pandemiei, a devenit o junglă unde maimuțele stabilesc legea și rătăcesc înfometate în căutarea hranei.

Ce se întâmplă cu Trump? Are probleme să bea un pahar cu apă și că coboare o rampă / Video

Expulzați din habitatul lor natural, la început, primatele care și-au dublat numărul în câțiva ani, s-au adăpostit într-un templu din centrul orașului, dar apoi au invadat străzile, clădirile adiacente și au forțat unele magazine să închidă.  Fostul cinematograf Lopburi a devenit cimitirul lor în care se află trupurile maimuțelor și în care nimeni nu poate intra. Alte locuri din oraș nu se poate nici măcar intra deoarece sunt scena luptelor între maimuțe sau pentru că sunt inaccesibile din cauza mirosului grețos al excrementelor, care devin și mai puternice din cauza ploilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.