Taifunul Hagibis, bilanțul este tragic: peste 30 de morți și sute de răniți

Taifunul Hagibis a provocat mai mult de 30 de morți , 20 dispăruți și sute de răniți . Mii de case fără curent electric, inundate și distruse. A doua zi după trecerea taifunului în Japonia , cel mai devastator din ultimii 60 de ani, se numără victimele, iar bilanțul este extrem de tragic.

Ministerul Japonez al Infrastructurii a raportat că cel puțin 10 maluri ale râurilor s-au  răbușit în zorii zilei de duminică, după ploile torențiale. Sâmbătă seara, la Tokyo, râul Tama – care trece prin districtul Setagaya –  a rupt malurile, inundând cartierele rezidențiale. Situație similară și în orașele Nagano și Ueda, în nord-vestul capitalei, unde râul Chikuma a măturat malurile în toiul nopții, inundând secțiuni mari din zona urbană, cu apa care s-a ridicat până la primele etaje ale caselor, obligând locuitorii să caute refugiu pe acoperișuri. Întrucât prăbușirea malurilor râului a avut loc în timpul nopții, autoritățile precizează, este foarte probabil ca alte victime să fie îngropate sub nămol și molozuri.

Siria: Turcia a bombardat un convoi umanitar: cel puțin nouă morți

În momentul de față contează cel puțin 33 de morți , 20 de dispăruțe și 177 de răniți . În prefectura Gunma, 4 persoane au fost ucise când casa lor a fost lovită de o avalanșă. În Kawasaki, la sud de Tokyo, apa a înconjurat locuința unui bărbat de 60 de ani care a murit ulterior în spital. Rafele puternice de vânt din golful Tokyo au investit și au scufundat o navă de marfă provocând 5 morți și 3 dispăruți.

Avizele de evacuare au afectat peste 6 milioane de oameni și, deși alarmele au revenit duminică dimineața, autoritățile indică faptul că în jur de 56 de alunecări de teren au avut loc în 15 prefecturi. În unele zone, precizează agenția meteorologică, precipitațiile au atins o valoare apropiată de 40% din întreaga medie anuală în două zile.

Majoritatea serviciilor feroviare au revenit  la normal, dar haosul continuă în transportul aerian, cu peste 800 de zboruri anulate duminică.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.